Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

Αθηροσκλήρωση: Πρόληψη και θεραπεία με φυσικούς τρόπους.

Ο μεγαλύτερος εχθρός του καρδιαγγειακού μας συστήματος είναι η αθηροσκλήρωση κακά τα ψέματα.
Δεν προκαλεί απλά στένωση των αυλών σε αρτηρίες και τριχοειδή με συνέπεια την δυσχέρεια στην κυκλοφορία του αίματος, αλλά και σκλήρυνση αυτών έστω σε δεύτερο χρόνο.

Τι είναι όμως η αθηροσκλήρωση ?
Η
αθηροσκλήρωση είναι η δημιουργία πλακών από τοξίνες, χοληστερίνη και ασβέστιο στο εσωτερικό τοίχωμα των αρτηριών και των αγγείων με αποτέλεσμα να προκαλούνται στενώσεις κύρια στις αρτηρίες και καταστροφή των αγγείων.
Ο χρόνος, η ηλικία δηλαδή είναι ο καλύτερος σύμμαχος της αθηροσκλήρωσης λαμβάνοντας ως δεδομένο αφενός την έλλειψη πρώιμων συμπτωμάτων και αφετέρου την συσωρευτική της δομή.
Σίγουρα μια αρτηρία δεν θα αποκτήσει πρόβλημα αθηροσκλήρωσης από την μια μέρα στην άλλη, δίνοντας μας τον χρόνο να αντιδράσουμε προς την καταπολέμηση της αρκεί να έχουμε κατά νου τις συνέπειες που προκαλεί από την μια και από την άλλη να δεχτούμε απλά ότι η πρόληψη είναι προτιμότερη από την θεραπεία.

Συνέπειες της αθηροσκλήρωσης:
Πέρα από την κακή κυκλοφορία γενικότερα στο αίμα με συνέπεια την κακή οξυγόνωση του σώματος και τον γηρασμό, η κύρια συνέπεια της αθηροσκλήρωσης είναι η κακή λειτουργία της καρδίας και του εγκεφάλου. 
Για παράδειγμα όταν οι αρτηρίες της καρδιάς ( Στεφανιαίες αρτηρίες ) επηρεάζονται από την αθηροσκλήρωση, το άτομο μπορεί να εκδηλώσει στηθάγχη,
καρδιακή προσβολή, συμφορητική καρδιακή ανεπάρκεια ή καρδιακή αρρυθμία.
Κάτι αντίστοιχο θα συμβεί και στον εγκέφαλο από της καρωτίδες.
Σε πολλές περιπτώσεις η αθηροσκλήρωση δεν προκαλεί συμπτώματα μέχρι η προσβεβλημένη αρτηρία να στενέψει υπερβολικά ή να μπλοκαριστεί εντελώς. Τα συμπτώματα έστω και αν εμφανίζονται αργά εξαρτώνται από τη θέση των αρτηριών που επηρεάζονται από την αθηροσκλήρωση.

Πρόληψη:
Σίγουρα το μυαλό σας μην τρέξει σε κάποιο φαρμακευτικό ιδιοσκεύασμα γιατί όπως έχω πολλές φορές αναφέρει συνήθως αυτά χρησιμοποιούνται στην καταπολέμηση των συμπτωμάτων που ενδεχόμενος θα εμφανιστούν και όχι στην ρίζα που την προκαλεί.

Η πρόληψη θα πρέπει να ξεκινήσει από νωρίς και δεν είναι άλλη από την σύμπλευση μας με την μητέρα φύση σε όλα τα επίπεδα.
Ας αφουγκραστούμε τον κώδωνα του κινδύνου ακόμα και όταν αισθανόμαστε υγιείς και δυνατοί.
Ο τρόπος της διαβίωσης μας όσο πιο κοντά βρίσκεται στα φυσιολογικά πλαίσια από μικρή ηλικία, τόσο θα μειωθεί η πιθανότητα να προσβληθούμε από αθηροσκλήρωση. 
Από την διατροφή μέχρι και το ημερήσιο σταθερό πρόγραμμα διαβίωσης, καθώς και από την τακτική άσκηση μέχρι και την επαφή μας με την φύση θα παίξουν ένα σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της υγείας μας γενικότερα.
Παράλληλα ένας ετήσιος αιματολογικός έλεγχος θα πρέπει από όλους να θεωρηθεί δεδομένος ακόμα και από την είσοδο μας στην τρίτη δεκαετία της ζωής μας.
Ας έχουμε πάντα κατά νου πως το κάπνισμα, η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, η καθιστική ζωή και η άστατη διατροφή ( Μονοφαγία, επεξεργασμένα τρόφιμα κτλ ) είναι παράγοντες ανάπτυξης της αθηροσκλήρωσης ακόμα και από νεαρές ηλικίες.  

Φυσική προστασία και αποκατάσταση:
Εν αρχή η διατροφή θα παίξει ένα σπουδαίο παράγοντα μείωσης του σχηματισμού αθηρωματικών πλακών.
Θα θυμίσω πως η Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα έχει χαρακτηριστεί παγκοσμίως ως η πιο υγιεινή κουζίνα προστασίας του καρδιαγγειακού.
Πλούσια σε φρούτα και λαχανικά με μια μεγάλη ποικιλία κύριων γευμάτων, ελαιόλαδο και μόνο ζωικά λίπη.
Για του λόγου του αληθές σύγχρονοι επιστήμονες στην Αμερική και την Μεγάλη Βρετανία ανακάλυψαν ότι ένα συστατικό που περιέχεται σε κάποια λαχανικά, η
λουτεΐνη, ( Μπρόκολο, Άγρια χόρτα, Πράσο, Πράσινο λάχανο, Ντομάτα, Μελιτζάνα, σπανάκι κ.α. που αναφέρονται συχνά στην Ελληνική κουζίνα ) προστατεύει τα αγγεία από την εναπόθεση λιπώδους υλικού στο εσωτερικό τους, που προκαλεί την στένωσή τους και μείωση της ικανότητας ροής του αίματος σημαντικά.
Οι Αμερικανοί ερευνητές μάλιστα μελέτησαν τη σχέση της λουτεΐνης με την εμφάνιση αθηρωματικών πλακών στην καρωτίδα σε εθελοντές χωρίς ιστορικό καρδιοπαθειών για ένα διάστημα 18 μηνών.
Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι όσοι είχαν υψηλές συγκεντρώσεις λουτεΐνης στο αίμα τους εμφάνιζαν τη μικρότερη πάχυνση, ενώ αυτοί με τις χαμηλότερες συγκεντρώσεις είχαν πενταπλάσια αύξηση της πάχυνσης στους 18 μήνες αυτούς.
Τέλος οι επιστήμονες αναφέρουν ότι στα φρούτα και τα λαχανικά περιέχονται πολλές ουσίες και είναι πιθανό όχι μία αλλά συνδυασμός αυτών να συμβάλλει στην προστασία έναντι του καρκίνου και των καρδιαγγειακών παθήσεων.
Από την άλλη προς διευκρίνιση η Λουτεϊνη είναι ένας αντιοξειδωτικός παράγοντας όπου εμμέσως πλην σαφώς μας υποδηλώνει την ανάγκη που έχει για συνεχή αποτοξίνωση το καρδιαγγειακό μας σύστημα.

Πάνω σε αυτήν την αρχή στηριχτήκαν και οι Έλληνες επιστήμονες του πανεπιστημίου των Αθηνών και δημιούργησαν την φόρμουλα όπου με μια σχολαστικά μελετημένη αναλογία ένωσαν της αντιοξειδωτικές δυνάμεις του Pine Bark, ( Πυκνογενόλη ) των Grape Seed extract ( Εκχυλισμάτων σπόρων, κουκουτσιών κόκκινου σταφυλιού ) και του Gingko Biloba.
Πιο απλοϊκά με μια κάψουλα που περιλαμβάνει την πυκνογεν;oλη ( Συνώνυμη της αποτοξίνωσης ) τα εκχυλίσματα σπόρων του κόκκινου σταφυλιού, ( Γνωστά για την ιδιότητα τους στην απομάκρυνση της αθηροσκληρωτικής πλάκας ) και του Gingko Biloba ( Γνωστού για την ενίσχυση της κυκλοφορίας του αίματος ) επέτυχαν τι ?

Από την μια τον καθαρισμό των αυλών αρτηριών και αγγείων μα και από την άλλη την ενίσχυση της φυσιολογικής κυκλοφορίας του αίματος.
Επίσης θα ήταν μεγάλη παράληψη μου να μην αναφερθώ στις ιδιότητες του Reishi Gano, ( Ganoderma Lucidum ) ακούραστου αρωγού συντήρησης του καρδιαγγειακού μας συστήματος και πέραν των άλλων ευεργετημάτων του.
Μάλιστα και σε ένα συνδυασμό με εξατομικευμένo δασολογικό σχήμα με το Cordyceps το πέπλο προστασίας μας είναι εξασφαλισμένο 100%.
Παράλληλα ο συνδυασμός των προαναφερομένων θα μας δώσει την απαιτούμενη ενέργεια για να ασκηθούμε, την ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος για να αμυνθούμε σε κάθε λογίς νοσήματα, την διαρκεί απομάκρυνση των τοξινών από το σώμα μας και τέλος την βραδύτητα στον γηρασμό από κάθε άποψη.  

Συμπερασματικά:
Η Αθηροσκλήρωση ας μην γελιόμαστε είναι η υπαρκτή απειλή όλων μας και ας αισθανόμαστε ( Κύρια σε νεαρότερες ηλικίες ) υγιείς, μα και επι πλέον κάθετα είναι η βασική αιτία στέρησης από την υγεία, την ευεξία και την ομορφιά.
Η μητέρα όλων μας, η φύση, σε μια σύγχρονη τεκμηριωμένη διάσταση, μας δίνει τις λύσεις είτε μας κτυπά την πόρτα η Αθηροσκλήρωση είτε ως απρόσκλητος επισκέπτης μας ταλαιπωρεί.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο
e-mail g.g.erisianos@gmail.com ή στο τηλέφωνο 6942.598.834

 
Γιώργος Ερισιάνος Κυριακού
Φαρμακοποιός


Διαβάστε ακόμα:
Ασθένειες αίματος. Υπάρχει αρωγή από την φύση ?  &  Κακή κυκλοφορία του αίματος.  &  Η ροή του αίματός σας  &  Το αίμα.  &  Το ισχυρό καρδιαγγειακό προεξοφλεί την υγεία.  &  Παθήσεις του καρδιαγγειακού συστήματος.  &  Καρδιαγγειακό σύστημα. Λειτουργία & προστασία.  &  Γανοθεραπεία και κυκλοφορικό σύστημα, ή καρδιαγγειακό.  &  Καρδιαγγειακό & Ganoderma Lucidum.  &  Πυκνογενόλη – αντιοξείδωση. Όνομα και συνώνυμο !  &  Εκχύλισμα σπόρων σταφυλιού ή αλλιώς Grape seed extract ( OPC )  &  Ginkgo Biloba. Το βότανο της νιότης. 


 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα